KLM, Corendon, Transavia en TUI moeten sneller zijn in het terugbetalen van klanten waarvan de vluchten werden geannuleerd, zei de Inspectie voor Menselijk Leefmilieu en Vervoer na onderzoek naar het terugbetalingsbeleid en de acties van tien luchtvaartmaatschappijen tijdens de uitbraak van het coronavirus.

De inspectie prees Lufthansa, British Airways, EasyJet, Ryanair en Delta Airlines voor het feit dat zij hun klanten onmiddellijk een terugbetaling boden toen hun vluchten als gevolg van de pandemie werden geannuleerd. KLM, Corendon, Transavia en TUI gaven in eerste instantie alleen vouchers aan klanten en gingen pas akkoord met terugbetaling na enorme druk van de Europese Commissie en consumentenorganisaties.

Maar nu ze terugbetalingen aanbieden, doen de luchtvaartmaatschappijen er nog steeds te lang over om ze te betalen. Volgens de Inspectie moeten mensen die een voucher weigeren en een terugbetaling vragen, hun geld binnen zeven dagen terugkrijgen. TUI zegt dat het niet mogelijk is om geld terug te betalen in dit termijn op dit moment niet mogelijk is, vanwege het uitzonderlijk hoge aantal restitutieverzoeken dat zij moeten verwerken. De Inspectie is momenteel met hen in gesprek over een “redelijke terugbetalingstermijn”.

KLM vertelde de NOS dat zij hoopt de achterstand in de terugbetalingen snel in te lopen. “Geen enkel annuleringsbeleid voorzag in de omvang van de reisbeperkingen die de afgelopen maanden aan reizigers over de hele wereld zijn opgelegd”, aldus een woordvoerder van de omroep. “We hebben meer tijd nodig dan gewoonlijk om deze cijfers te verwerken.” Corendon zegt geen geld terug te betalen.

De tiende luchtvaartmaatschappij die de Inspectie onderzocht is de Spaanse kortingsmaatschappij Vueling Airlines. Volgens de Inspectie zegt het bedrijf bereid te zijn om klanten terug te betalen, maar de Inspectie ontving klachten van veel passagiers die zeiden dat ze nog steeds op hun geld wachten. De Inspectie onderzoekt nog steeds of Vueling zich aan de regels houdt.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *