Wat zijn de voordelen van een externe HD-webcam? Gaat de beeldkwaliteit van je laptopcamera uit of wil je live streamen vanaf je pc, dan heb je een externe webcam nodig. Maar waar moet je op letten als je een webcam wilt kopen? Webcams beleven een nieuwe bloeifase. Ze werden oorspronkelijk populair in de vroege jaren 2000, toen mensen elkaar voor het eerst ontmoetten voor videogesprekken. Maar omdat bijna alle laptops, smartphones, tablets en all-in-one computers nu minstens één HD-webcam hebben ingebouwd, raakten externe opnameapparaten een tijdje uit de mode. Er zijn nu goede redenen om er weer een te gebruiken.

Koop een goede webcam voor bijvoorbeeld livestreamers die op Twitch of Youtube kunnen worden bekeken tijdens het spelen van een videogame op de pc. Bij Let’s Play-video’s is een hoge beeldkwaliteit, althans in HD, net zo belangrijk als degelijk geluid, zodat het publiek niet wegloopt. Bovendien kunnen spelers zichzelf in de schijnwerpers zetten als ze een externe webcam kopen. Deze is flexibeler te positioneren dan een ingebouwde webcam, bijvoorbeeld aan de zijkant van de monitor. De webcamera in de laptop is ook niet aan de orde bij professionele videoconferenties waarbij hele groepen rond de vergadertafel op de foto moeten. Met name zakelijke gebruikers zouden een webcam moeten kopen die wat verder weg kan worden geplaatst zodat iedereen in beeld past. Het kan dus ook op afstand worden bediend vanaf de pc zonder het risico te lopen het beeld te verpesten als een onaantrekkelijke “videobom”.

Een laptopcamera is nutteloos bij groepsconferenties. Speciale webcams voor videoconferenties zijn geschikter. (Foto: Logitech) Iedereen die een desktop-pc gebruikt in plaats van een notebook op zijn of haar eigen werkstation, heeft zelden een webcam in de buurt. Anders zien uw tegenhangers zwart op Skype, Google Hangouts of een spijkerbroek. Een webcam is immers in slechts enkele externe monitoren geïntegreerd. Het aanschaffen van een webcam kan natuurlijk ook privé zin hebben als de ondergrondse beeldkwaliteit van de laptopcamera je nieuwe vlam van het datingportaal pijn doet. In veel gevallen is de ingebouwde HD-webcam een ​​must en besparen fabrikanten op de kwaliteit. Veel gevestigde webcamfabrikanten concentreren zich nu liever op wifi-bewakingscamera’s voor slimme huizen. Toch is er nog genoeg keuze. Logitech heeft veel uithoudingsvermogen van de bekende spelers en brengt regelmatig nieuwe dingen. Microsoft geeft webcams ook een plaats in zijn randapparatuur. Gamingmerken zoals Razer vullen hun modellengamma aan met accessoires voor livestreaming voor Windows-pc’s. Anders wedijveren een groot aantal merken uit de lagere prijsklasse om de gunst van kopers. Een goedkope HD-webcam is misschien geen grote hit voor zakelijke telefonie, maar het is voldoende om uzelf en familieleden in de schijnwerpers te zetten voor Kerstmis.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *