OnBuy-onderzoek naar slaappositie Wat hebben de tien grootste topverdieners gemeen? Dezelfde opleiding of dezelfde baan? Nee, dezelfde slaaphouding, althans volgens een onderzoek van de Britse online retailer OnBuy. In de loop van het onderzoek kon een verband tussen slaaphouding en inkomen worden vastgesteld. Mensen brengen ongeveer een derde van hun leven slapend door, en een gezond slaapritme wordt gekenmerkt door tussen de zes en acht uur per dag slapen. Wie ontspannen de dag begint, is productiever en efficiënter, maar een andere slaapfactor is ook verantwoordelijk voor persoonlijk succes.

Zoals uit een onderzoek van de Britse online retailer OnBuy bleek, is er een verband tussen de slaappositie en het inkomensniveau. Het platform ondervroeg in totaal 5.438 proefpersonen om te achterhalen welke slaapposities bijzonder populair zijn en of er een positieve samenhang is tussen de functie en het salaris. Voor de meest populaire slaapposities kan een duidelijke winnaar worden bepaald: bijna 30 procent van de ondervraagden geeft de voorkeur aan de foetushouding. Hier ligt de slaper met opgetrokken benen op zijn zij. De zogenaamde cushion clasping werd bepaald als de tweede meest populaire positie. De slaper heeft een tussenpositie waarbij hij half op zijn buik ligt en half op zijn zij, het ene kussen wordt tussen zijn benen gehouden en het andere in zijn armen gewikkeld, dus ongeveer een kwart van de proefpersonen slaapt.

De derde plaats gaat naar de ‘Vrije val’ – dat wil zeggen, vrije val. 14 procent van de respondenten geeft de voorkeur aan deze houding, waarbij de slaper liggend op zijn buik zijn armen en benen voor zich strekt en in een x-vorm ligt. Maar om erachter te komen in hoeverre de slaaphouding en het respectievelijke inkomen aan elkaar gerelateerd zijn, werden de proefpersonen gefilterd op hun inkomen. OnBuy identificeerde de top 10 procent van de verdieners met een jaarinkomen van meer dan 54.900 pond of ongeveer 59.566 euro. Nadat ook voor die proefpersonen de meest populaire slaapposities zijn geïdentificeerd, is een verband te zien tussen slaaphouding en economisch succes. Volgens het onderzoek geeft 29 procent van de topverdieners de voorkeur aan de vrije valpositie, terwijl 23 procent de voorkeur geeft aan de slaappositie ‘de soldaat’. Hier liggen de slapers met gevouwen armen en benen op hun rug.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *