’s Werelds grootste waterstofelektrolyserbedrijf in 13 jaar NEL ASA is actief in de sector van hernieuwbare energie en is het grootste elektrolysebedrijf ter wereld. Alles over de oprichting en ontwikkeling van het bedrijf. • NEL ASA – pionier in elektrolyserinstallatie

• De beursgang in Oslo in 2014 • NEL ASA breidt haar productportfolio uit NEL ASA is een Noors bedrijf dat actief is in de energiesector. Het heeft zich gespecialiseerd in waterstoftechnologieën die de opwekking, opslag en distributie van waterstof mogelijk moeten maken.

Het bedrijf werd opgericht in 1927 in Notodden, Noorwegen. De missie van NEL ASA was en is tot op de dag van vandaag: “Wij leveren optimale oplossingen voor de productie, opslag en distributie van waterstof uit hernieuwbare energiebronnen.” Vanaf het begin heeft het bedrijf zich gefocust op de installatie van elektrolysers, een apparaat waarbij water met behulp van elektriciteit wordt gesplitst in waterstof en zuurstof. Slechts 13 jaar later boekte NEL ASA zijn eerste grote succes met zijn waterstofelektrolyserinstallatie in Rjukan, Noorwegen: de waterstofinstallatie van NEL in Rjukan was destijds de grootste ter wereld. Dit werd gevolgd door de ingebruikname van de tweede grote waterstofelektrolyserfabriek in het Noorse Glomfjord in 1953. Dit was bedoeld om de ammoniakproductie in Noorwegen van waterstof te voorzien. Het jaar 1959 betekende een nieuwe mijlpaal voor NEL. Het bedrijf herstructureerde zijn elektrolysereenheid vanaf de grond af, waardoor de basis werd gelegd voor de atmosferische elektrolyser, die de basis vormt van het huidige bedrijfsmodel van NEL.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *