Analyse De aandelen van Varta vertonen een duidelijk stijgende trend en bewegen al maanden in een stijgend trendkanaal. Momenteel hebben de aandelen echter weer de bovengrens van dit trendkanaal bereikt en zouden ze hier weer kunnen terugveren zoals voorheen. Er is een kleine kans! De aandelen van Varta zijn fors gestegen sinds het meest recente dieptepunt van 110,00 euro aan de ondergrens van het trendkanaal. De dynamische doorbraak boven de EMA van de jaren 50 van 116,00 euro op 19 januari gaf al aan dat de aandelen nog sterker waren. Er volgde opnieuw een forse stijging, die nu de bovengrens van het stijgende trendkanaal heeft bereikt. In het verleden zijn de titels hier al meerdere keren teruggekaatst. Er is een shortopportuniteit die iets boven het hoogste punt van 3 september op EUR 139,00 zou kunnen worden afgedekt. Mocht er weer een neerwaartse opleving zijn, dan zou een terugkeer naar de ondergrens van het stijgende trendkanaal van momenteel rond de 112,00 euro worden verwacht.

Handelaren kunnen overwegen een shortpositie in te nemen aan de bovengrens van het trendkanaal voor Varta-aandelen. Het koersdoel zou rond de 112,00 euro liggen. Strategisch zou een stop kunnen worden geplaatst boven de high van 139,00 euro. Een short positie met een Unlimited Turbo warrant van Société Générale (SD9YVG) op Varta is ideaal. • Onderliggend: Varta (ISIN: DE000A0TGJ55) • Producttype: Onbeperkte turbogarantie

• Uitgevende instelling: Société Générale • ISIN / WKN hefboomproduct: DE000SD9YVG8 / SD9YVG • Duur: Open End • Prijs K.-o. – Put (datum): € 4,49 / € 4,52 (25 januari 2021, 15:25 uur)

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *