Nieuw jaar, nieuwe zorgverzekering

Het nieuwe jaar staat bijna voor de deur en dat betekent ook dat je weer moet nadenken over je zorgverzekering. Past je huidige zorgverzekering nog bij je? Mis je zorg of betaal je juist voor zorg die je op dit moment niet nodig hebt? In deze blog vindt je een stappenplan om te kijken of jij nog op je plek zit bij je zorgverzekering. 

Plannen 2023

Een jaar vooruit plannen is lastig. Toch, is het belangrijk om alvast na te denken over wat je in 2023 allemaal zou willen doen. Willen jij en je partner voor een kindje gaan? Dan is het belangrijk dat er voldoende geboortezorg in je verzekering zit. Staat er een grote marathon op de planning? Dan wil je zeker weten dat je de juiste fysiotherapie kan krijgen in geval van fysieke nood. Is het tijd voor een nieuwe bril? Dan is het handig om oogzorg aanvullend te verzekeren. Kortom, het loont om alvast na te denken wat je nodig denkt te hebben qua aanvullende zorg. Daardoor kun je een betere keuze maken voor een zorgverzekering die bij jou past. 

Van zorgverzekeraar wisselen, loont!

Het is ieder jaar een klusje om uit te zoeken welke zorgverzekeraar het beste bij je past, maar het wisselen loont echt. Je zorgbehoefte kan in een jaar veranderen waardoor je huidige zorgverzekeraar niet meer bij je past. Daarnaast kun je op deze manier besparen op je premie. Zo kan een andere zorgverzekeraar een vergelijkbaar zorgpakket aanbieden voor een scherpere prijs. Zo bespaar je op jaarbasis toch een paar honderd euro.

Als je van zorgverzekeraar wilt wisselen, kun je gebruik maken van een vergelijkingssite. Om uit te zoeken welke zorgverzekering het beste bij jouw wensen past. Vervolgens zie je op de vergelijkingssite in een oogopslag welke zorgverzekering het goedkoopste is en de beste voorwaarden heeft voor jouw situatie. Daarna is het een kwestie van de aanvraag starten en doet de zorgverzekering de rest voor je. 

Eigen risico

Is er in het afgelopen jaar iets verandert in jouw financiële situatie? Dan kan het ook interessant zijn om naar je eigen risico te kijken. Heb je bijvoorbeeld een promotie gemaakt op je werk, dan zou je je eigen risico kunnen verhogen. De zorgverzekeraar beloont klanten met een hoger eigen risico met een lagere maandpremie. 

Uitzoeken werkt

De premies en de geleverde zorg wisselen erg per aanbieder. Neem daarom de tijd om uit te zoeken of jij nog wel bij de juiste zorgverzekeraar zit. Niet alleen qua premies, maar ook qua geleverde zorg en jouw zorgbehoeften voor 2023. Een goede zorgverzekering is erg persoonlijk. Neem daarom de tijd om het goed uit te zoeken voor jouw situatie. 

adminvlucht

Related Posts

Wanneer is een aanvullende verzekering handig? Ontdek hier de voor- en nadelen! 

Wanneer is een aanvullende verzekering handig? Ontdek hier de voor- en nadelen! 

5 tips om van je stotteren af te komen

5 tips om van je stotteren af te komen

Wat is een Psychiater?

Wat is een Psychiater?

Wat is een Psychiater?

Wat is een Psychiater?

No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *