Preventief een bodyscan laten uitvoeren

Preventief een bodyscan laten uitvoeren

Wil jij preventief jouw gezondheid laten checken? Dan zal je ontdekken dat dit in de reguliere gezondheidszorg niet mogelijk is. Hier ligt de focus op genezing in plaats van op preventie. Gelukkig kun je buiten de reguliere gezondheidszorg om wel jouw gezondheid preventief laten controleren. Je hebt hiervoor geen doktersverwijzing nodig. Je kunt gewoon wanneer jij dat wilt preventief een complete bodyscan laten uitvoeren.

Voorkomen is beter dan genezen

Het hebben van lichamelijke ongemakken is onwijs vervelend. Je voorkomt deze dan ook liever. Een gezond leefpatroon vormt de basis voor een goede gezondheid. Maar ondanks dat bestaat er altijd nog de kans op lichamelijke aandoeningen. Wil je de kans op vervelende ziekten nog verder verkleinen? Laat dan met enige regelmaat preventief medisch onderzoek verrichten. Eventuele aandoeningen en risicofactoren kunnen zo vroegtijdig worden opgespoord. Deze vroegtijdige opsporing draagt doorgaans bij aan een gunstiger verloop van de aandoening. Worden er geen aandoeningen en/of risicofactoren gevonden? dan zorgt dit uiteraard voor geruststelling. Een preventieve health check is waardevol voor je gezondheid. Wacht daarom niet totdat je lichamelijke ongemakken gaat ervaren. Maar kies voor een preventieve health check. Voorkomen is beter dan genezen!

MRI: effectief en breed inzetbaar

Je kunt middels verschillende medische onderzoeken jouw gezondheid preventief laten checken. Kies je voor een complete bodyscan? Dan maken meerdere onderzoeken deel uit van de totale scan. Wel valt op dat een MRI scan altijd onderdeel is van de bodyscan. En dat gegeven is natuurlijk niet zonder reden. Dit heeft alles te maken met het feit dat een MRI onwijs effectief is. De te onderzoeken lichaamsdelen kunnen met de scan haarfijn in beeld worden gebracht. Laat je een MRI van je knie maken? Dan zullen naast de knieschijf ook omliggende banden en spieren zichtbaar zijn. Laat je een hersenscan maken? Dan zijn niet alleen de hersenen, maar ook die holten en de schedel zichtbaar op beeld. Dit radiologische onderzoek is effectief en bovendien breed inzetbaar.

Andere beschikbare onderzoeken

Naast een radiologisch onderzoek kun je ook andere onderzoeken preventief laten uitvoeren. Een uitgebreid bloedonderzoek is hiervan een goed voorbeeld. Middels een bloedonderzoek kan een mooi totaalbeeld van jouw gezondheid worden verkregen. In je bloed zijn namelijk onwijs veel verschillende waarden zichtbaar. Van ontstekingswaarden en hormonen tot vitamines en mineralen. Jouw bloed vertelt veel over je gezondheid. Wil je een meer specifiek onderzoek preventief laten uitvoeren? Ben je bijvoorbeeld nieuwsgierig naar de gezondheid van je hart? Dan behoort een preventief cardiologisch onderzoek ook tot de mogelijkheden. Er zijn allerlei verschillende soorten medische onderzoeken preventief mogelijk.

adminvlucht

Related Posts

Drie tips voor het verbouwen en inrichten van je woning

Wat is chronische pijn?

Wat is chronische pijn?

Het creëren van een mooie glimlach voor alle patiënten

Het creëren van een mooie glimlach voor alle patiënten

Wat krijg je vergoed met de basisverzekering?

Wat krijg je vergoed met de basisverzekering?

No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *