Wat is chronische pijn?

Wat is chronische pijn?

Chronische pijn is een pijn die steeds blijft terugkomen. Vaak zien we dat dit gebeurt op bepaalde plekken in ons lichaam. Zo is chronische rugpijn bijvoorbeeld een veelvoorkomende vorm van chronische pijn. In theorie spreken we van chronische pijn wanneer de pijn minimaal voor een periode van 3 tot 6 maanden aanhoudt. Omdat chronische pijn kan ontstaan door allerlei verschillende oorzaken, is het vaak best lastig om te kunnen bepalen of het daadwerkelijk om chronische pijn gaat of dat de oorzaak wellicht toch elders ligt. Hieronder kun je iets over deze oorzaken lezen. Deze punten helpen jou vast bij jouw vraagstukken. 

Wat is de oorzaak van chronische pijn?

Heb jij last van chronische nekpijn, dan kan dit een aantal oorzaken hebben. Eén van de meest voor de hand liggende oorzaken van deze pijn, is vaak spanning en stress. Dat slaat op onze spieren, wat dus vaak zorgt voor een stijve nek. Daarnaast kan het ook komen door een beschadiging van de zenuwen of slijtage. Kortom, allerlei mogelijkheden waardoor jij last kunt hebben van chronische pijn op bepaalde plekken in je lichaam. Om erachter te komen of jij last hebt van chronische pijn, is het verstandig naar een dokter te gaan. Ze kunnen je exact vertellen wat de oorzaak is en of jij te maken hebt met een chronische variant.

Hoe herken je chronische pijn?

Heb jij het gevoel dat je last hebt van chronische pijn, dan is het goed om te laten onderzoeken of dit ook wel daadwerkelijk het geval is. Het kan namelijk heel goed zijn dat er een andere oorzaak is waardoor jij last hebt. De voornaamste oorzaken van chronische pijn zijn vaak de restanten van een ongeluk of eventuele operaties waardoor er een zenuw is beschadigd of klem is komen te zitten. Dit herken je vaak door een pijn die op bepaalde momenten echt ondraaglijk is. Het kan zijn dat de pijn stekend  aanvoelt, maar ook een branderig gevoel behoort tot de symptomen van chronische pijn. Het is dus niet duidelijk te zeggen wat je nu exact voelt. Hetzelfde geldt voor de frequentie van de pijn. Het kan de ene dag erger zijn dan de andere dag.

Wat kun je doen tegen chronische pijn?

Chronische pijn is natuurlijk ontzettend vervelend. Helaas is er niet altijd iets aan te doen. Vooral wanneer het je gewrichten betreft, is het enige wat je kunt doen, voldoende rust nemen. Vooral tijdens koude dagen kan het zijn dat bepaalde pijn erger wordt, dan wanneer het warm weer is. Zorg ervoor dat je goed voor jezelf zorgt en ook luistert naar wat een arts of fysiotherapeut je voorschrijft. Wat in sommige gevallen verlichting kan geven zijn speciale oefeningen. Deze kan een fysiotherapeut voor je maken. Of wanneer je chronische rugpijn hebt, zou je speciale oefeningen op een fitness bal kunnen doen.

adminvlucht

Related Posts

5 tips om van je stotteren af te komen

5 tips om van je stotteren af te komen

Wat is een Psychiater?

Wat is een Psychiater?

Nieuw jaar, nieuwe zorgverzekering

Wat is een Psychiater?

Wat is een Psychiater?

No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *