Wat krijg je vergoed met de basisverzekering?

Wat krijg je vergoed met de basisverzekering?

Het leven kan soms onvoorspelbaar zijn. Het kan je dus zomaar overkomen dat je onverhoopt ziek wordt of een ongeluk krijgt waardoor je medische zorg nodig hebt. Met het afsluiten van een goede basisverzekering voorkom je dat je voor onverwachte zorgkosten komt te staan. Wij zetten alle kosten die je vergoed krijgt met een basisverzekering hier voor je op een rijtje, zodat je precies weet wat er wel en niet gedekt wordt.

Verschillende pakketten

Bij een zorgverzekering kun je vaak kiezen uit verschillende pakketten met een uiteenlopende dekking. In de regel is het zo dat je voor het minst uitgebreide pakket ook de laagste premie betaald. Heb je behoefte aan een uitgebreidere dekking, dan gaat ook je maandelijkse premie omhoog. 

Naast de basisverzekering kun je ook extra aanvullende pakketten afsluiten, zoals bijvoorbeeld een speciale tandartsverzekering waarmee je ook verzekerd bent voor tandzorg. Lees altijd eerst de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar door om precies te weten wat er allemaal onder de dekking valt.

De belangrijkste zorg gedekt met een basisverzekering

In Nederland is de basisverzekering is een verplichte zorgverzekering voor iedereen. Met een basisverzekering heb je alleen recht op de dekkingen die in het basispakket vallen. Dit basispakket is door de overheid samengesteld. Hier vallen onder andere de volgende zaken onder:

  • Consult bij de huisarts
  • Opname in ziekenhuis, inclusief operaties en spoedeisende hulp
  • Bloedonderzoek
  • Geestelijke gezondheidszorg
  • Verloskundige zorg bij zwangerschap
  • Revalidatiezorg voor ouderen
  • Tandartszorg tot 18 jaar (vanaf 18 jaar wordt tandzorg alleen gedekt met een aanvullende tandartsverzekering)

Voorwaarden voor vergoeding

Zorgverzekeraars hebben vaak een contract afgesloten met zorgaanbieders. Dit betekent dat de zorgkosten volledig vergoed worden als jouw behandelaar in deze lijst staat. Heeft jouw zorgverlener geen contract met jouw verzekeraar? Dan betaal je vaak zelf een percentage van de zorgkosten. De exacte lijst met vergoedingen wordt ieder jaar aangepast. Ook verandert het bedrag van de premie per jaar. Het is daarom aan te raden om dit goed in de gaten te houden, zodat je altijd de zorgverzekering kiest die het beste past bij jouw persoonlijke situatie.

Lees altijd goed de polis van jouw zorgverzekering door. Hier staat precies aangegeven welke kosten jouw verzekeraar vergoedt en onder welke voorwaarden. Heb je een uitgebreidere dekking nodig? Overweeg het dan om een aanvullend pakket met een grotere dekking af te sluiten, zodat je zeker weet dat alle zorg die je nodig hebt vergoed zal worden.

adminvlucht

Related Posts

Het creëren van een mooie glimlach voor alle patiënten

Het creëren van een mooie glimlach voor alle patiënten

Artsen geven tips voor gezonde leefstijl: ‘Geen pillen maar paprika’s’

Artsen geven tips voor gezonde leefstijl: ‘Geen pillen maar paprika’s’

Hoe je gezond blijft en lang en harmonieus leeft – 4 tips van artsen

Hoe je gezond blijft en lang en harmonieus leeft – 4 tips van artsen

Spierpijn: dit moet je wel en niet doen

Spierpijn: dit moet je wel en niet doen

No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.